Drip Iron pening tak?

Nak tanya, kalau drip iron tu nanti ada kesan sampingan ke? Mcm mual ke pitam ke. Boleh drive ke lepas tu? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Sy skrg dlm proses buat drip . alhamdulillah Sy xde kesan sampingan ape2..lpas drip tu abis, kite Akan rehat dlm setengah jam utk dktor pantau jika ada ape2 kesan... pastu bole balik..

2y ago

Baiklah. Terima kasih 😊

mereka akan kerap jenguk then tanya keadaan . kalau okay teruskan , kalau tak stop dulu . masa saya , saya bantai tidur . bangun rasa segar ok tu je 😂

2y ago

Yeke. Tu la makan pon dah mual mual. Kalau drip takut muntah pulak 😂

Iron mmg akan beri effect mual , kena minum banyak air dan kencing atau membuang yer..rehat kejap selepas amik. Ion penting untk ibu dan anak

2y ago

jika makan iron pill maka perlu minum air byk. Jika drip tak perlu tp cuba minum jika blh. Sbb iron sentiasa buat kita rasa loya

Saya pon doc dh minta sign pakar suruh drip iron if minggu dpn hb xnaik lg 😂 harapnya naiklah sebab dah telan 4biji iron sehari

sy drip 2mggu lepas, tk mual tpi badan panas kne byk minum air.

Saya haritu xde pitam pun. Ok je boleh drive balik rumah.

boleh tahu keadaan yg mcm mana sampai perlu drip iron ni?

2y ago

berapa kali cek hb low sampai diorg suruh drip ni? x suggest tukar iron tablet atau up dose dulu ke? ke yg ni pun xnaik jugak hb?

Drip iron tu untuk ape ?

Tak pernah drip maaf sis