Tersedak susu

Nak tanya kalau breastfeeding baby ada kemungkinan untuk tersedak susu dak?

8 Balas

ye. susu kalau meriah sgt.. or puting kita kalau ada byk lobang susu keluar byk.. bb boleh tersedak.. cara sy.. sy bg dulu susu kat bb.. masa bg tu bila feel susu meriah sy akn stop menyusu n tutup dgn breast pad dlm bra sy.. lps tu sy sambung bagi susu semula😊..jdi xdelh bb tersedak.

2y ago

betul…tgh menyusu tiba2 susu klimaks kuar laju.so,lepaskn dr mlut baby & tadah skjp smpai stop bru smbung menyusu blik

Yes boleh. Susu saya mmg oversupply sejak baby lahir walaupun tak consume milk booster. Masa baru lahir tu kerap tersedak dan muntah. So memang saya pump out siap siap utk kurangkan susu. Bila bf pula saya akan stop bila saya rasa mulut baby penuh susu. Lepastu sambung menyusu semula

4mo ago

Puan guna cara apa ya utk stop baby menyusu tu.. Terua tarik puting atau guna jari ya

kalau flow susu laju, atau posisi menyusu tak kena, ada kemungkinan tersedak.

yes boleh tersedak awak. kalau flow susu laju sangat. atau posisi penyusuan baby.

ye.. klau tetiba susu datang laju bb x sempat nk telan

ya. posisi pun memainkan peranan

ada kemungkinan boleh tersedak

ya.. ada..