Maternity pad ke Sanitary pant

Nak Tanya kalau beranak kat hospital gov, kena pakai maternity pad ke boleh je pakai sanitary pant yang mcm diaper seluar tu? Sbb mak kata nurse nak measure pad tu. Tp itu had 20 tahun lebih lalu la 😅

3 Balas

Dua2 boleh. Tapi setahu sy, mase lps beranak dlm labour room tu, nurse akan pakaikan maternity pad hospital punye. Dah naik wad biase bru kita guna pad kita. So terpulang keselesaan sis nak yg jenis diaper tu or yg biase tu.

Lepas beranak nurse akan pakaikan pad tali diorg.. tp tak tahu lah semua hosp sama @ tak.. sy beli pampers dewasa jenis pants je sbbnya yg sanitary pants mcm kotex tu agak kocik..

Dua dua boleh.

11mo ago

Saya haritu masa bersalin di lr, nurse pakaikan dulu pad bertali. Naik di wad, baru tukar pakai pad yg kita bawa. Yang bertali tu tak selesa langsung 😂