Tuam atau keluarkan susu?

Nak Tanya kalau anak saya dah setahun xmenyusu badan tapi susu badan still ada cuma sekarang anak dah mula menyusu susu botol..sekarang breast saya sakit membengkak kena keluarkan susu ke atau ke tuam ye..

4 Balas

puan masih nak menyusu anak? 1. boleh beri semula anak minum susu secara direct ikut demand anak. 2. boleh marmet kosongkan breast atau pam susu badan secara berjadual & bagi anak susu badan guna botol susu/sippy cup puan nak stop bagi susu badan? 1. puan boleh marmet sedikit sekadar utk melegakan & bukan sehingga mengosongkan breast. lama2 nanti susu akan drop & kering sendiri bila tiada directfeed & tak pam susu. 2. boleh pergi kk or farmasi untuk amik ubat stopkan susu badan

kalo sis rasa nak continue bg susu badan semula boleh pam. tp kalo kata nk stop just biarkan. mmg sakit n akan bgkak. tp kalo sis pam sis akan buat breast seakan ada demand so susu akan berterusan ada. kalo nk stop just biar je ok. de org smpai demm kalo breast bgkak ni jd stanby panadol siap2😁

boleh amik ubat stop susu di farmasi.kot nnti jd ketulan mcm sepupu sy.jd nanah,sbb susu ade tp ank x nyusu.bgkak,jd nanah n kena operate

try bg bagi susu badan pd anak