Sakit payudara

Hi nak Tanya ibu2 penah x alami sakit pada payudara lepastu kalu kita picit puting tu kluar mcm air jernih bkn susu tpi sikit je kluar nya.. normal ke gitu sbb anak xmnum susu badan.. Sy first mom.. risau pulak 🥲kdg tu sakit kt payudara tpi lepas urut ok kejap pastu jdi balik

2 Balas

Sakit pada payudara? Maksud ibu bengkak susu ke? Sy rasa susu banyak tu, ibu boleh pam or bagi direct pada anak. Air jernih tu sebenarnya susu jgk cuma x pekat. Kalau anak hisap nanti, lama2 keluar la yg pekat tu. Yg tu byk khasiat dia 😊

macam sy lah baby tknk df . tp sy bg botol sentiasa pam , risau tek bengkak . itu susu lah tu tp tk pekat . awk search je kt tt pasal menyusuan