Kluar kolostrum dari payudara ketika 23w. Normal ke? Ada ibu2 yg alami sblm bsalin kluar kolostrum?

Tadi sy cuba picit payudara sbb sy perasan baju sy bhgian tu basah sedikit. Lps sy picit ada kelur ccair yg mcm kolostrum. Warna kuninggg siiiikit dan bukan putih susu. Normal ke ibu2 keluar tu sblm bsalin? Sy bru 23w. Ada ibu2 pernah alami? Boleh share pgalaman?#bantujawab #ingintahu #firstmom

1 Balas

normal sis, kolustrum ada time 16w lagi, jgn picit ,takut contruction. just tiap kali mandi bersihkan takut tersumbat.

2mo ago

Baikk. Terima kasih respondnya sis 🫰🏻