pil chi kit teck aun

Nak tanya, ibu menyusu boleh tak ambil pil chi kit teck aun? Rasa senak je perut ne..

34 Balas

Hmm, saya tak sure lah sis boleh ke pil chi kit teck aun selamat ke untuk ibu hamil/breastfeeding. Lagipun pil chi kit teck aun ni dari dulu memang kalau sakit perut ke apa makan ni. Tapi kalau buat ibu hamil/breastfeeding saya rasa kena rujuk doktor kot.

kalau saya sakit perut saya sapu minyak angin je sis.. tak berani nak ambil ubat apa -apa even pil chi kit teck aun pun. Sebab ubat tu macam banyak herba kan so takut effect nanti ke susu badan ke apa.. Sapu minyak cap kapak je senang nanti reda lah

Sebelum ni yang saya tahu pil chi kit teck aun is safe for pregnant anda breastfeeding mommy. Saya dan sis in law pun pernah consume ubat ni semasa kami sama-sama tersalah makan dan tercirit. waktu tu baby kecil lagi, so far oklah .. alhamdulillah

Bila sy sakit perut ke cirit-birit sy memang sapu minyak angin je sis.. Tak berani nak consume apa -apa.. Ada jugak rasa nak telan pil chi kit tech aun ni tapi pikir 4 8 kali lah jugak... hahaha last last sapu minyak je then dia reda sendiri

Tak silap saya pil chi kit tech aun ni banyak herba sis.. saya tak pasti boleh ambil ke tak waktu menyusu. takut bagi kesan sampingan dekat dekat pengeluaran susu ke apa. Better consult doktor or tanya yang lebih pakar.

Saya rasa better jangan kot. Pil chi kit tech aun ni bersifat panas..kalau dah teruk sangat kena pergi hospital or any klinik.. mintak ubat dari sana.. takut kalau ambil pil chi kit tech aun ni ada side effect

Sebelum ambil pil chi kit teck aun ni, saya nasihatkan awak untuk dapatkan nasihat dari orang yang bertauliah dulu ya. Risau nanti terjadi pape mulalah nak menyesal dan salahkan diri sendiri.