pil chi kit teck aun

Nak tanya, ibu menyusu boleh tak ambil pil chi kit teck aun? Rasa senak je perut ne..

34 Balas

Pil chi kit teck aun ni ada je yang hamil or fully breastfeed makan tapi takde apa apa effect. BUT better jangan lah makan sebab mana tau lain orang lain kesan dia. Baik cegah sebelum kena kan.. cuba sapu minyak dekat perut tu.. if teruk boleh pergi klinik mintak ubat

Kalu nurse dgn doktor dekat klinik kesihatan, dia memang tak benarkan ambil pil chi kit teck aun ni awak. Hari tu sy pon ada tnya dia sebab kerap kali jugak saya alami masalah sakit perut n cirit birit. Tapi diorang just bagi yg mcm garam letak air minum itu je

Bagi saya, boleh je telan pil chi kit teck aun ni. Sebab dulu masa jadi ibu mengandung, saya takut juga. then time tu terpaksa, pastu ada ubat ni je. Dengan bacaan bismillah, terus telan n minta allah jauhkan segala perkara buruk. Alhamdulillah saya n bayi okay je

Saya tak rasa pil chi kit teck aun boleh consume masa tengah breastfeed. Pergi clinic terus. Nanti doc akan bagi ubat yang safe untuk ibu breastfeed ambik waktu sakit perut/cirit-birit.. Jangan ambik sebarangan pulak ubat-ubat ni. Risau ada effect apa apa je nanti

Bagi saya, boleh je telan pil chi kit teck aun ni. Sebab dulu masa jadi ibu mengandung, saya takut juga. then time tu terpaksa, pastu ada ubat ni je. Dengan bacaan bismillah, terus telan n minta allah jauhkan segala perkara buruk. Alhamdulillah saya n bayi okay je

Expert

Kalu nurse dgn doktor dekat klinik kesihatan, dia memang tak benarkan ambil pil chi kit teck aun ni awak. Hari tu sy pon ada tnya dia sebab kerap kali jugak saya alami masalah sakit perut n cirit birit. Tapi diorang just bagi yg mcm garam letak air minum itu je

Pil chi kit teck aun ni memang sangat legend kan kalau ada masalah seperti senak, kembung perut dan cirit birit. Kalau saya, saya tanya doktor dlu sis. Haritu dia cakap boleh sebab pil ni xdak chemical bahaya pun . tapi efek dia berbeza ikut tindak balas tubuh

Saya tak pernah sis ambil pil chi kit teck aun ni. Sebab sejak jadi ibu mengandung sehinggalah melahirkan baby, saya just ambil ubat dari klinik atau hospital sahaja. Takut juga nanti efek dekat kualiti susu atau kesihatan anak sekali, macam cari padah pula