Sembelit, keras

Hi nak tanya, i pregnant 9weeks+ and harini kena sembelit teruk and dia suddenly teran macam nak terberanak tapi tak keluar keluar. Almost 30min dalam toilet. Tak bahaya ke dekat baby? Or patut ke saya pergi checkup nanti 🥹#ingintahu

16 Balas

makan buah jambu atau beli duphalac (ubat cair najis) makan malam lepas dinner & pagi minum air byk. lagi satu bila membuang jangan teran bahaya

9mo ago

Itulah. Doctor ada cakap 🥲

Sy pun sejak masok 10weeks , boleh kira brpe kali je membuang sbb skrg kerap sembelit skrg lpstu mula la perut msok angin 😪

9mo ago

Samaaaa!!! Ghisauuu

awk makan epal n buah orange...inshaAllah ok....combine je dua buah ni....

9mo ago

Baikkk. Saya cuba 🥹❤️

bnykkn minum air dn mkn buah seperti pisang papaya

9mo ago

alhamdulillah🥰

makan yogurt sis untuk senang membuang

9mo ago

Baik saya cuba 🫶🏻🥹

ambil la ubat sembelit

9mo ago

Takpa keee