Hospital Sultanah Aminah Jb

Nak tanya , hsa memang tunggu bukaan 10Cm ke baru dia tolak ke labour room ? Ada orang kata doktor sini tunggu 10cm baru tolak. Masa saya bersalin ank sulung dan kedua dekat hospital pakar sultanah fatimah 4cm dah tolak labour room. Ni first time saya dekat hsa #bantujawab #bantusharing

1 Balas

depends sis. klu dalam lb pun selagi bukaan tak fully takleh teran juga. supposed tade la fully dilated baru tolak sbb takut terberanak atas katil tu je. sy konsi tips sikit klu awak rasa2 mcm nk meneran tu awak panggil nurse ckp nurse sy rasa nk meneran dah ni. moga time tu bukaan dah bnyk and dia tolak awak terus msk lb 😊

1mo ago

alhamdulilah selamat dah sis melahirkan . tahniah sis. semoga cepat sembuh and selamat berpantang ❤️❤️