Kehamilan

Nak tanya dalam kandungan berapa ya baru kita dapat rasa pergerakan bayi dlm perut?

9 Balas

Depends. Bg yg first preggy mungkin kewat sikut dlm 20w. Ada yg dh dpt rasa seawal 16w tapi soft saja. Rasa denyut2 @ bubbling dr bawah pusat

4y ago

Ini preggy sy buat pertama kali sis. Usia kandungan masi baru lg baruv14 minggu. Hehe

Depend dekat diri masing2. Biasanye 20w ke atas, tapi lagi jelas bila dah masuk 7 bulan

5y ago

Terima kasih. Sbb ada kwn usia kandungan bru 4 bln tp da bole rasa tendangan bayi. So rsa excited sikit. 😅

Berapa minggu bila baru dpt rasa pergerakan bayi maksud sy. :)

4y ago

Nice info

16w ke atas..depends kt org jugak

4y ago

Tq sis. Tak sbr rasa nya sbb ni 1st preggy sy :)

Sy nk msuk 20w baru rse.

4y ago

Haha btul tsnyum sorg2.

sy hr tu 17wk3d

Sy 18w dh rasa

4y ago

Best nya sis. Tak sbr pula hehe

18 week keatas...

4y ago

Klau first baby dlam 20week mcm tu... Ni sya pregnant ank ketiga pon 18week bru ketara gerakan dy 🤭🤭 Ape2 pon, saba jek nanti awk msti dpt rsa jgak...

Dye 20 week

4y ago

Ok sis rata2 kata minggu ke-20😊