Cek bukaan jalan

Hi nak tanya, checkup kk masa jumpa doctor utk scan 36w akan ada cek bukaan jgk ke? Atau doctor cuma scan n tgk pkmbangan baby biasa je?

5 Balas

scan je nk tgk bby ok ke tak n air ketuban cukup ke tak....klu dh de contraction atau tanda2 nk bersalin je doktor akn tlng check,tu pun klu bg tau dh turn tanda....

sy 36 mggu doctor scan baby n air ketuban. air ketuban sikit, so doctor check jalan.. klu sis xde pape tanda2 nak bersalin, insyallah. doctor xkn check jalan..

Scan dan tengok perkembangan baby ke. Check jalan bila dah ada tanda sahaja. 😊

Scan tgk pkembangan bby. Nk check jalan dekat LR shj

scan shj..kecuali ada tanda