breastfeeding

nak tanya cara macam mana nak hentikan anak dari susu badan, sebab anak dah 2y3m..dia tak suka minum susu formula..dan ada tak susu formula yg sama rasa dengan susu badan ibu#bantusharing #ingintahu #firstbaby #jangandibully #seriusnanya #pleasehelp #advicepls #1stimemom

1 Balas

anak sye pun susu bdn smpai 2 thn lebih. tu pun pakse jgk brenti kan sbb dh mngandung kn adik nya. ank sye mmg xnk susu formula ape pun. last2 sye bagi milo je. smpai skrg dh 3 thun ,ok je mnum milo dlm botol . tapi milo o,bukan milo susu, yg ade susu mmg die xnak. utk bagi die putus susu ,saye letak garam dekat breast. sbb try letak yg pahit2,still x jalan. so letak garam . letak je hari2. smpai die xnak dah. nk bgi anak putus susu mmg struggle skit sis. mlm2 die meragam nk susu jgk. sye bancuh milo,pujuk die,smpai die tydo balik. seminggu jgk baru die x meragam mlm mintak susu.

3y ago

terima kasih sis, nanti sy try..skrg dia nak susu masa nak tido ja..bila sy cuba tak bagi susu badan dia mula nangis macam kena pukul, sy pn kesian tengok dia 😅air milo pn dia tak minum..tapi dia suka minum air putih 😅