Gambar scan baby

Nak tanya boleh ke kita share gambar scan baby tu. Ade orang cakap gambar scan baby tu aurat. Setiap kali scan mesti excited sgt2 nak tgk pergerakan baby tu. #firstbaby #firstmom

9 Balas

Saya tgh pregnant. Sy pun byk dgr ceramah ustaz & baca pasal boleh ke upload gmbar scan & share pada umum. Jadi sy concludekan, janin tu bermaksud ‘tersembunyi’. Jadi ustaz & mufti tak galakkan kita untuk share walaupun gmbar scan tu bukan aurat kecuali kalau ternampak perut ke apa dikira aurat. Cuma dia berasal dari perkataan tersembunyi jadi lebih elok kita tak tunjukan pada umum. Apa saya buat, sy share pada close friends sahaja and strictly semua perempuan. Moga membantu ❤️

rsernya mcm xperlu. klu dgn family maybe blh la.. tp tgk jgak. sbb sstgh org ni x pandai pn tgk scan baby tu. lg2 scan 2D itam putih. pnah ada case, baby blm kluar lg, tp SI mak ni dah pos gmbar scan tu. n x pasal2 ramai netizen yg Komen, "eh Knp mcm caca* je" "eh mcm ank Eli*n pn ye" sbb x smua org blh faham. lbih baik simpan buat knangan sndri

sy bru tahu yg gmbar scan bby ni aurat.. dulu pernah upload kt insta. tp sy padam blik.. sbb fikir dlm ramai2 follower ,ada yg lama menanti chaya mata.. tkut sy buat org sedih..dan dlm ramai2 yg mendoakan kebaikan untuk kita ,mesti ada satu dua yg lain.. so sy trus padam.. kalau nk share pon rasa dgn fmily je laa..

bby bump aurat. gmbr kite scan pon aurat. jadi buat simpanan utk tgok dgn husband je. or bagi mak dgn ayh je tgok. selain dri tu jgn. sye simpan sendiri jee tgok dgn husband n doctor. mak dgn ayah pon sye xbgi tgok 😂 biar la jadi rahsia kerajaan 😜

xpayah pun xpe. zaman skg ramai yg dgki. risau jd apa² kt bby kita xtahu. ckup utk tatapan sendiri je.. klu bole sorok sorok kan. mmg excited nk share. tp sekadar sendiri je tahu.

Jgn mummy … bahaya penyakit Ain. And mmg betul aurat . Dlu sy pun tk tau main flash je gmbar scan baby. Cukuplah utk tatapan kita dan suami je

Baby bump aurat. Gambar scan baby bukan aurat. Boleh rujuk penerangan ustaz azhar idrus. Cuma orang tak galakkan sebar sebab penyakit ain.

share utk family shj, xletak kat media social, suprise

better sembunyikan