Boleh ke intercourse in the early pregnancy??

Nak tanya.. boleh ke kalau kandungan berusia 6-8 minggu, berhubungan dengan husband? Saya ada dengar, kne puasa sampai 16 weeks . Tapi ada yg cakap boleh je.. #ingintahu

22 Balas

boleh je sis, tapi dulu saya selalu bersama awal kehamilan lepastu gugur . tak tahula apa puncanya, lepastu kandungan ke 2 ni saya lebih berhati2 lepas masuk 13 w bru bersama

saya dpt tahu je mngndung..x dk bersama langsung..lagipun saya alah n husb.. alhamdulillah dy phm..tp seboleh bolehnya elakkan..tkot risiko ap2...sis dptkn nasihat doktor ya

saya dari awal tahu masa 4w sampai la bersalin hampir setiap hari bersama je. terpulang memasing. doktor pun takde suruh puasa

kalau uri dekat bawah, elakkan atau jangan ganas, boleh jadi pendarahan. kalau nak lagi pasti, tanya dan ikut nasihat Dr.

Boleh bersama tapi tak boleh setiap hari. Seeloknya tunggu sampai kandungan 14w keatas. 6-8w kandungan x kuat lagi .

Kalau ikut kata doktor masa saya mula² scan, dia kata boleh je cuma kena cari posisi yg selesa dan bersesuaian la

Takde rules pn sebenarnya. Terpulang pada ibu. Ada yg risau so dia xbuatlah. Cuma chill2 je jgn ganas2 😆

klw masih hamil muda .diwajibkan sebaiknya jgn campur dgn suami .sebab kita jaga2

bole dptkn nasihat doktor sis . selalunya doktor tk bgi kalau kndungan masih awl2x ni .

sye 14week baru berani nk bersama... tu pn slow2 je... x ganas... 😅