Scan waktu bila

Nak tanya , bila patut kita scan baby ? Saya baru 7 minggu

2 Balas

seawal 6 minggu dah boleh sis. tapi seeloknya at least 8 minggu. tunggu sampai 12 minggu pun boleh. saya KK set appointment 11 minggu, jadi time tu lah doktor plan untuk scan rasanya.

6mo ago

tak perlu pun. cuma kalau dah pergi scan di klinik swasta, nanti bila appointment di KK, bawa sekali result scan tu. nak buka buku pink, sis cari KK yang cover area sis. sis google nombor dia, call and bagitahu nak buka buku pink. nanti dia tanya alamat etc, then bagi tarikh appointment & bagitahu apa yang perlu bawa etc. saya haritu call dia kata bawa scan dari klinik swasta jika ada. maksudnya kalau tak ada, takpe. sebab nanti dia akan scan jugak.

minggu dpn boleh scan. klu rezeki dpt nmpk janin sekali.

6mo ago

Okay thankyou 🫶🏻