batuk

Hi nak tanya, biasa 1 trimester ada alahan seperti batuk tak? Nak tanya ada tips tak mcm mana nak hilangkan

20 Balas

Minum madu + lemon kak.. Minum suam2 stiap pgi & malam Kalau pedih ulu hati atau perut masuk angin Minum air halia + madu buat panas2 minum pelan2 Minum pagi & malam InsyaAllah ok Sy pun amalm kan setiap hari.. Sbb baik utk kita & bby dlm perut tu😍

Sy pun batuk gak first trimester jgk..da 7 week,mule2 biarkn je just minum air msk air lemon,tp x tahan la trus jumpe doktor,doktor ksik ubat kumur2 n ubat hisap,linkus,sy da mkn,da mkin bkurg alhamdulillah..dlm mse yg sme bykkn minum air msk jgk k..

Klu sye refer kt doc dlu yg btuk slsma @ dmam..Sb nk ambik ubt kne btul yg utk mngdung..Tpi sye amlkn air limau sikit dgn mdu pg2..Madu ambik skit je..Mkn buah singo pear pon elok kt dwasa slain utk ank2...Try n tawakl sye bt

Sya batuk berkahak dah sebulan...nure suruh bagi sampel kahak kat klinik,cek sahaja.takut batuk tb..terkejut sya skrg...emosi pun bertambah..keputusan hari ni keluar..semoga tiada apa2 berlaku..haraplah tu hanya pembawaan.

Sy da 21 weeks above..sy br baik batuk kahak..tpksa amik ubat di farmasi..sy da notify nurse time checkup..dia kata x elok amik tp bila trok sgt ambil ubat..troz stop bila dah baik. Jgn abezkan ubat..BYK minum air masak..

Sepnjg sy pregnant x pernah lagi dapat alahan batuk. Tp petua yg saya amalkan klu sy batuk. Sis amek limau nipis perah atas sudu besar. Campur dgn kicap. Selawat 3x lepastu sis minum. Insyallah meredakan batuk sis tuu.

saya skng 1 trimester pun batuk2 juga selsma da makin kurang. batuk je tinggal, org kata normal tapi mmg nak kena cari madu juga 😂 tak sanggup nk batuk aje tgh malam n pagi2 ni

sy 1 trimester mmg mabuk teruk tp just loya muntah, penat gitu je.. batuk xde lg.. get well soo dear.. dptkan nasihat doktor k... klu blh thn elakkan sbrg jenis ubt yg bkn utk ibu pgnent

5y ago

Amin3 Ya robbalamin.. Moga saya cepat sihat.. Kalau minum air lemon bole ke dengan madu

Sma cm sy.. First ngndung sy batuk dkt 2bln..mcm2 cba ubt xbrpa brani.. Mtk pndgn owg. Cba amalkn air suam + 2 sudu madu + lemon.. Alhmdulillah sy amal hilng

Samalh saya plk slesam batuk 1trimester ni kena mual2 n pening kena bgn dr bantal kul9 slow2 klu x mst nak pitam ... ank 1st xde apa Rileks je