Alahan

Just nak tanya ☺️ betol ke orang kata kalau alahan kebiasaan dapat baby girl? Ada tak alahan tapi dapat baby boy? Hehe ?

26 Balas

𝓼𝓪𝔂𝓪 𝓪𝓷𝓪𝓴 𝓯𝓲𝓻𝓼𝓽 𝔁𝓭𝓮 𝓪𝓵𝓪𝓱𝓪𝓷 𝓫𝓸𝔂𝔂.. 𝓷𝓲 𝓽𝓰𝓱 𝓹𝓻𝓮𝓰𝓷𝓷𝓽 𝓷𝓸 2 𝓪𝓭𝓪 𝓪𝓵𝓪𝓱𝓪𝓷 𝓽𝓲𝓶𝓮 𝓽𝓻𝓲𝓶𝓮𝓼𝓽𝓮𝓻 𝓹𝓮𝓻𝓽𝓪𝓶𝓪 .𝓼𝓬𝓪𝓷 𝓭𝓸𝓬 𝓬𝓴𝓹 𝓰𝓲𝓻𝓵

Terpulang dan tidak semua ibu akan mengalami situasi yang sama. Anak saya pertama lelaki dan kedua perempuan. Dua² langsung takde alahan. Ada yang cakap kalau baby girl ibu akan rajin berdandan, tapi hakikatnya saya takde pun rasa nak berdandan masa preg. Kesimpulan dia, lain orang lain pembawaan bayi 😁

4y ago

Ini semua Rahsia dari Maha Pencipta bagi kita anugerah. 😊

tk brani nak ckp sis , sbb lain bdan lain cre . mcm sye alahan teruk sgt start pregy smpai 3 blan alahan , due kali scan due kali nmpk bentuk brger 😅 . perut pun tajam kedepan .

sebenarnya mitos je tu sis masa saya mengandung anak pertama tak ade alahan sekali lahir baby boy dan second baby baru ada alahan tup tup lahir dapat baby boy juga

adee.. saya alahan smpai trimester2 .. tp hakikatnya heroo 😂 .. skrg dh 8bulan alhamdullillah , mintk dpermudhkn urusan bersalin xlama lg dh nii 😊

Pengalaman saya 1st baby tak ada alahan keluar baby girl, now 2nd pregnancy ni pun tda alahan juga tapi belum scan lagi jantina hehe...

sis pun pernah alah teruk sampai masuk wad 2-3 kali..tp bby boy jgk yg ke 4..tp alhamdulillah yg 5 dan 6 ada loya sikit2..tp bby girl

Ank 1-3 xda alahan ank 1st-pompuan 2nd boy,3rd-girl..cuma beza sakit nk bersalin jer..bsalin ank lelaki contraction dia lain macam..

sy anak no1 tak ada alahan dpt baby boy no2 pun tak ada alahan dpt baby girl dan ni yg ke 3 pun xde Alahan dpt baby girl

Tak Jugak.. Saya Girl Tak De Alahan Langsung Sampai Lah Sekarang.. Cuma Loya Je Bila Gosok Gigi 😅