infeksi telinga

Nak tanya, bayi sa nak masuk 3 bulan pd hari rabu ni. Tapi sejak kebelakangan ni dia selalu garu dan tarik telinga saat menyusu, saat berbaring dan time kena dukung.. Adakah itu normal atau dia dlm kesakitan. Sa ada jg baca psl anak yg terkena infeksi telinga. Tp tahi telinga dia keluar mmg banyak tp bkn warna putih. Warna kuning dan lembut. X keras dn x jg cair sangat.

2 Balas

Dy garu blkg telinga tu gatal kna rambut sllu ny... Lh

5y ago

Hello sis, doc ckp taik telinga yg banyak. Tp x ada masalah lain. Dia suggest p hospital likas untuk ambil ubat bikin c cair tu taik telinga sbb kat klinik x ada ubat tu.. Tp sa x p jg.. Okay sd la skrg.

Boleh pergi check atau double confirm sama ada tu salah satu perkembangan baby . Baby punya tangan akan ada had mana dia nak capai ikut bulan , contoh nya macam 3 bulan dah boleh pegang tangan dia sendiri , next bulan nya dah boleh sentuh kepala pulak . Kadang sebab dia baru pandai nak rasa telinga dia