Baby jarang berak

Hi nak tanya baby umur 4 bulan fully bf. Normal atau tak dia berak 3@4 hari sekali before this sehari mesti berak. Bila dah naik 4 bulan ni dia 2 hari baru berak. Tapi baby kerap kentut. Siapa ada pengalaman baby macam ni?#firstbaby #firstmom

6 Balas

Untuk baby full bf normal sis 😊 dulu anak saya pun macam tu. Paling lama 4 hari tak berak. Asal kan dia takde meragam, perut tak keras. Ok je. Tapi kalau minum fm, dah makan, kena berak tiap hari. 😊

2y ago

Yup sepatutnya macamtu. Tapi macam anak saya memang ada masalah sembelit. Dari dia baby, sampai sekarang kadang 2-3 hari sekali baru berak 🥲 sekali berak taik memang keras atau berketul. Dah consult dr. Dah buat macam2. Tetap sama. So biar aje lah. Cuma masa dia kecik. Bawah 2 tahun, kesian sangat asal berak je nanges2 teran2. Sekarang dah besar dah pandai sendiri.