Baby jarang berak

Hi nak tanya baby umur 4 bulan fully bf. Normal atau tak dia berak 3@4 hari sekali before this sehari mesti berak. Bila dah naik 4 bulan ni dia 2 hari baru berak. Tapi baby kerap kentut. Siapa ada pengalaman baby macam ni?#firstbaby #firstmom

6 Balas

Hii. Saya tak pasti, sebab baby saya pun tak menentu gap nya. Kadang2 sampai 6 hari. Sis pantau je baby & poopoo dia. Kalau baby tak meragam, selalu kentut, perut lembut je, tekstur poopoo normal macam biasa, then okay la. Rutin setiap hari buat je urutan & exercise bicycle tu. Kalau rasa tak yakin, boleh je check w doctor.

2y ago

Hahhaha betul kentut kuat betul. Selagi perut tk keras tu rasanya mmg normal je.