BABY KUNING

Hi nak tanya baby saya prolonged jaundice.Kuning dia turun naik turun naik. Tapi family mertua asyik suruh bagi air mineral untuk turunkan kuning baby. Husband asyik cakap anak2 abang kakak dia kalau kuning bagi air mineral terus elok. Saya penat nak bertekak sebab tak ada tips dari family saya and mana2 kenalan pun cakap bagi air mineral. Dan saya tahu baby mana boleh bagi makanan lain selain susu ibu. Haritu SIL cakap suruh minum susu kambing and saya minum sebab husband asyik bising kuning baby tak turun tapi end up baby tak boleh tidur and badan merah2 and pipi naik bintik merah sebab susu kambing tu buat baby panas and banyak sangat berak sampai punggung dia merah2. Mak saya bising and suruh saya stop minum susu kambing tu baru baby okay balik hilang merah2. Tapi air mineral ni betul ke boleh bagi baby kuning🥹

12 Balas

MIL saya pun duk suruh bagi air mineral haritu time anak saya jaundice. saya "ohh ye kee" kan aje then tak bagi pun hahaha padahal saya duduk dgn MIL.

2mo ago

saya mampu diam je masa MIL cakap tapi memang berkeras dgn husband no mineral water. Nasib baik family saya memang strongly support saya.

Bagi susu formula sis..ank sy prolonged jaundis bg susu formula alhamdulillah semakin baik..