BABY TAK BERAK

hi nak tanya, baby saya 2 bulan lebih tapi dah 5 hari tak berak. fully formula. biasanya dia akan berak 3 hari sekali tapi banyak samgat. sekarang tiba tiba 5 hari tak berak. boleh guna enema ke untuk baby nb?

2 Balas

fully formula sepatutnya kena berak atleast sehari sekali... perut baby keras tak? baby meragam tak? buat urutan ILU & senaman kayuh dgn lebih kerap .. nak pakai enema ke ape bawa jumpa doc dulu & kalau boleh elakkan untuk bergantung dengan enema,kesian nanti usus baby rosak

3w ago

kalau ikut doc sepatutnya atleast sekali sehari untuk fully fm, tapi awak kerapkn je urutan ILU & senaman kayuh untuk bantu pergerakan usus baby lancar, kalau boleh elakkan enema tapi kalau nak pakai juga bawa jumpa doc dulu ok...

kalau fully formula xnormal...kalau fully bf normal je xberak smpai 1week