Susu fernleaf

Hi , nak tanya apa beza susu fernleaf fullcream dgn susu fernleaf 1-3thun yer ?

2 Balas

ingredients dia sis. susu formula banyak vitamin + mineral tambahan, kadang ada gula tambahan juga. fernleaf full cream tak ada apa2, memang susu semata2. seeloknya kalau dah umur 1 tahun ke atas bagi full cream je. vitamin minerals tu semua seeloknya anak dapat yg natural dari pemakanan dia seharian.

3w ago

fernleaf & dutch lady ada both UHT & susu tepung. farm fresh, good day, tapi tak ada susu tepung.

Fernleaf full cream sesuai untuk usia 2 tahun ke atas dan untuk seisi keluarga. Fernleaf 1-3 tahun kategori susu formula untuk usia 1 hingga 3 tahun.

4mo ago

Bagi susu biasa je sis, saya bagi anak saya susu dutch lady 123.. saya ada nampak kt tt doktor ckp “tak semestinya kena bagi susu full cream kat anak. Cuma anak 1 tahun dah boleh minum susu full cream. Kalau ada susu formula, bagi susu formula. Kalau breastfeed, terus kan bf.