Barang kelengkapan ketika bersalin apa ya?

Nak Tanya apa barang2 yang biasa kena bwk lengkap untuk bersalin di hospital ye ☺️ saya baby sulung jadi mahu pendapat je 😉

1 Balas

pampers(bwak lebih dlm 10 kpg) baju baby standby 3 psang bedung mitten&booties hat utk ibu pad baju&kain batik utk balik je(kt hosp pakai bju dia je) minyak angin(kalau ada set pantang pilis¶m tu boleh bwak) power bank biskut2 air kotak/2 in 1 thermos bengkung biasa boleh bwak utk ampu perut lpas bersalin..klau czer x pyah.. kalau musim pkp ni bersalin normal biasa sehari dua je pun dlm wad jd brg2 yg nk bwak tu agak2 je..

3y ago

okay thanks you share 🥰