Belum ada sebutan perkataan pendek anak 1 tahun 1 bulan

Nak tanya anak saya lagi 3 hari nak masuk 1 tahun 1 bulan, tapi dia belum ada sebutan pendek seperti nak/susu. Saya pernah dengar dia sebut mamamama je itu pun jarang, selebihnya dia byk keluarkan bunyi aaaaaaaaa je. Masih terlalu awal ke utk sy expect anak sy sebut perkataan pendek, atau umur ni mmg sepatutnya da perlu cakap perkataan pendek?

1 Balas

takpa awak, slow2x. selalu ckp dgn dia ,bila keluar ke mandi ke apa, tunjuk n cakap dgn dia. bagi dia baca buku, nnt lama2x byk la word dia. mcm anak saya pun time umur anak awak, byk tuh je ckp. ni sthun 5bln ,byk da dia ckp . tambah tgok haiwan atau transport.