assalam

Nak tanya air ribena boleh minum ke? Kalau kerap minum air sejuk or yang berais punye ada efek kemudian hari ke?

4 Balas

wksalam, xde ape laa sis. sye pon minum rebina gak sebb tu jew air yg leh sye minum untk hilangkan alahan atau kawal alahan... dri awal peegy sampai nk tgu masa nie setiap hari ais dgn air manis, kdg2 air sejuk jew... ikut atas org sis, ade yg xok..ade yg ok.

Tak bagus untuk pernafasan baby and orang cakap boleh menyebabkan baby kuning . Not sure . Nanti kalau dah bersalin , kalau you kuat minum ais , anak senang batuk dan tak sihat

5y ago

Menyebabkan kuning kalau makan makanan yg instan tu boleh dapat kuning,,m

Sy mnum sbb alahan...Alhamdulillah bby ok..sy mnum dedua ribena sejuk n ader yg ltk ais✌

boleh je mnum sb ais tu jdi suhu bdan..Xade pl effect kat bby..Sye stkt nie bby xade btuk mna..Kcuali cuaca tpi msa umur sthun lbh bru dia skit sikit..Sbnrnya pemakanan yg xsht tu effect bby..Klu air ribena boleh mnum tp kurangkn mnis2..Sb ribena mnis