Air ketuban leaking

Hi. Nak tanya, air ketuban leaking tu mmg tak rasa apa2 ke? Maksudnya mmg tak sakit ke apa ke? Sebabnya tadi baring ni bangun nak pegi kencing tiba2 ada air kat seluar. Air yg mengalir jernih takde bau. Air ketuban la tu kan? Saya baru 22 week je ni. Apa nak buat ye? Nak kena tunggu esok dulu ke mcm mana ni? Tolonggg saya betul2 taktau nak buat apa 😭

3 Balas

Takde pengalaman bau air ketuban mcm mna tp prnah experience lebih kurang mcm sis la . Masatu 20-21w mcm tu muntah tahap mcm pressure kat bawah tu. pastu ade air mengalir (jernih and cair xde bau). Dah cuak dah air ketuban ke ape so pg la klinik scan smua ok intact takde leaking ke ape, air ketuban pun paras normal. Maybe keputihan kot la. Kalau sis concern blh je pg check

Saya pernah tp sy xtahu air ketuban ke keputihan. Then sy g klinik . Dr scan and check bukaan pangkal rahim . Alhamdulillah xde leaking apa apa . Keputihan je . Cuma keputihan sy tu jernih

Banyak ke..kalau tak byk esok je la jumpa doc utk scan paras ketuban

1y ago

Maybe keputihan.