muntah sampai terkencing di trimester ke 2

nak tanya ade tak mommy ii kalau muntah smpai terkencing kencing? 🥹 maaf la kalau tk senonoh skit , sya smnjk bru msuk trimester 2 ni kalau mutah mesti terkncing kencing terus , dulu msa trimester 1 tkde pula , boleh thu knp tk? mngkin ad yang sma #bantujawab #firstmom

2 Balas

Otot di bahagian pelvis longgar, dan kandungan membesar, jd bahagian pelvis pun berubah dan boleh jadi masa muntah tu, adalah gerakan di abdomen yg menolak pundi kencing. Buat senaman kegel utk bagi otot pelvis kuat. Tu salah satu cara kita tak terkucil.

7mo ago

Normal je sbb hamil. Nanti selepas bersalin pun teruskan senaman kegel untuk kembali kan bahagian pelvis kembali normal

awak g hosp tau. sy sama cm ni skg kena admit sbb badan kering air. air kencing pun pekat x normal. kalau muntah tlmpau byk kali pegi je PAC di hospital nanti dia cek..