Puting besar and panjang

Nak tanya ade tak ibu sini ade problem sama mcm saya? Puting jenis besar and panjang. Mcm mna ibu2 breastfeed baby terutama yg newborn? Baby saya mcm tak reti nak hisap. Mulut pun xmuat masuk slalu kena try try try untuk masukkan puting tu. Taktau la dia mmg dpt hisap ke tak tu. Sbab kite urut picit mmg kluar je susu titik2 kekuningan colostrum . Tp taktau baby dpt tak masa dia hisap tu sbab mcm tak full mouth cover smpai keliling yg spatutnya. Huhu. Pastu asyik merengek xckup susu.

9 Balas

Sy pun puting mcmtuu,, memang x full mouth yg mcm sis ckp tuu sbb besar sgt kelilingnya.. puting sy memang besar dan terkeluar mcm pnjang.. 😅 elok jee dia isap smpaii overfeed laa mase nb dluu.. tp puting jenis terkeluar nii senang anak nak isap walaupun xfull mcm sis ckp tuu.. bkn anak xreti isap tp mlut dia dah penuh.. kita punyaa luas dan besar itu yg nampak mcm mlut dia xpndaii isap sbb xnampak masuk full.. its ok sis.. klau anak sis xmeragam maknanyaa susu tuu kluar elok time dia isap.. kalau nk thu bby ok ke tak time isap tngok kita ade sakit or bunyi or melecet tak mase dia isap.. yg penting dia xmeragam time isap tuu maknanyaa susu keluar elok jee ..