Tips cerai bedung

Hi, nak tanya ada x sesiapa boleh share tips cerai bedung? Sebab anak saya dah 4 bulan susah nak cerai bedung kalau bukak dia asyik terkejut & menangis, tido pun x tentu.

2 Balas

baby sy cerai bedung usia 4 bulan+. cara sy, bila dia tidur bawah, Sy bg dia tidur mengiring Dan letak bantal peluk yg bersesuaian dgn umur dia sbg peneman (dengan pantauan). belakang baby sy letak bantal supaya dia tak tergolek tiba2.

1y ago

ada juga kdg2 dia tkejut awalnya. sbb tu sy sentiasa pantau. klu dia tkejut, cpt2 tepuk blkg dia bg rasa ada org di sebelah. utk sleep pattern, wktu tidur dia mmg berubah. pkul 9.30-10pm akn auto mengantuk, then pkul 2-3am akn bngun minta susu, after that tidur smpai 6-7am

Hi sis sorry nak tanya kenapa kena cerai bedung ya? Ada side effect ke kalau bedung lama? Risau pula saya Sbb anak saya dah 5 bulan masih tidur berbedung siang ke malam sebab tangan dia suka main muka dia. Tidur tak nyenyak 😂