15wk pregnant

nak tanya ada tak yg sama macam saya , tak ada alahan tak ada rasa sakit kat perut. biasa orang cakap kalau baby gerak mesti rasa macam senak perut sikit kan . saya overthinking lah sebab saya tak rasa apa apa kecuali penat dan kalau baring mengiring kekiri rasa senak dada tu sahaja 😥 risau kalau baby apa apa je senanya

5 Balas

Act saya anak ketiga pon sama jugak. Takada mabuk. Saya pon risau awak. Saya faham perasaan awak tu. Cumanya kalau perot kecik lagi mmg tkkn rasa baby bergerak. Yg rasa tu nanti da 20week rasanya waktu misi suruh kira tu mmg kite akan rasa. Da bukak buku kan? So baby ok je insyaAllah selagi takada bleeding

sya 15wks sma sis x rasa apa lgi . kdg mcm sis la risau hari2 la dok cakap dengan baby suruh baby aktif praktis tendang2 .hahah tpi ada pergi scan dkat klinik swasta doc ckp baby aktif .ada sya bca kalau first baby kdg lmbat sikit rasa gerakan tu .18-20 minggu bru rasa. sya first pregnancy

Biasa 15 weeks pregnant baby gerak kita tak berapa rasa. Perut rasa sakit macam cramp tu normal. Kalau selagi tak de spotting or bleeding u and baby okay je. Jangan overthinking, enjoy ur pregnancy journey. 😇😇

saya dari awal preg sampai dah masuk 16 weeks alhamdulilah takde alahan takde sakit perut senak ii ....

xde ape la tu.. baby ok je tu