Perut senak

Hi mommy nak tanya sikit. Normal ke kalau baring telentang perut rasa senak sikit mcm tak selesa? Sy baru 17 weeks. Sebelum2 ni okay je. Lepas tu kalau jalan rasa ada weight sikit kat perut. Adakah ni transition normal bila perut membesar? #firstmom

3 Balas

pregnant mommy elakkan baring secara terlentang atau meniarap, tak elok untuk baby. awak kalau nak baring, kena mengiring kanan atau kiri. bila jalan dah start rasa perut, normal tu baby makin membesar.

1y ago

Normal la senak manja2 sbb baby dah semakin berat kan. Cuba awk fikir secara logik kalau baring telentang dan letak seketul batu atas perut senak tak? Macam tu je ler. Guna logical thinking jerr

saya pun 17w kadang² kalau tidur baring belah kiri terlalu lama lepastu nak pusing kekanan tu pun perut rasa senak . tp kejap² jee . kalau duduk terlalu lama nak bangun tu pum kadang² senak . tp tak selalu mcmtu

1y ago

Saya pun kencing okay je. Tapi dia bukanla senak yg menyakitkan. Cuma senak manja2 camtu je kan..

ya. sama dgn saya. bila mengiring bru selesa.