Vaksin dos penggalak (booster)

Nak tanya, ada tak yang tak ambil booster masa mengandung, hanya lengkap dos 1 & 2 saja. Lepas bersalin baru ambil booster. Saya keliru 50-50 nak ambil masa mengandung atau tunggu lepas bersalin bulan 7 nanti sebab risau efek apa apa pada saya atau kandungan memandangkan masa dos ke2 tahun lepas badan jadi sejuk panas beberapa hari macam nak demam. Tangan lenguh nak angkat pun tak boleh. #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Sebelum ni saya ambik vaccine az untuk 1st dan 2nd dose memang demam teruk tak boleh bangun. Saya ambik vaccine pfizer untuk booster masa 17w alhamdulillah so far tiada kesan sampingan cuma lenguh dekat tempat cucuk saja. Baby pun okay ☺️

2y ago

takda efek baby okla. lega sikit dengar. terima kasih atas komen ♥