Lupa skill

Hi nak tanya,, ada tak sini yg sama pglmn dgn saya. Anak sy dah tahu untuk bye2, pok amai2, peekaboo. Baru2 ni anak tengah galak belajar untuk berdiri. Bila sy sebut bye2 atau pok amai2 dia langsung tak nak buat. Adakah sebab dia fokus untuk skill baru dia atau dia dah lupa? #1stimemom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

yup. bby x lupa, cuma baby focus benda lain.

3y ago

Okay. Risau juga kalau tiba2 baby lupa. Sebab minggu depan dah nak masuk 1 tahun. Sebab dlm buku biru/pink ada sebut milestone baby 1 tahun kena melambai.