Keputihan

Nak tanya, ada tak siapa siapa yg pernah dpt ubat ni, and ada kesan kesan dia tak ? Thanks #firstbaby #bantusharing #5week5day

Keputihan
21 Balas

sy pernah guna ubat ini..sy tkde la keputian byk keluar. cuma masa tu sy kene kencing kotor..g klinik check kt bhg dlm tu mcm bengkak sikit tu doc bg ubt tu. kalau pregnant guna jari je utk tolak ubt tu masuk dlm faraj. sy pakai hari pertama tu mcm ok.. tiba2 hari ke 2 tu mlm tu macam ada keluar sport darah,so sy panic trus refer hsptl selayang..kt hspitl doc kata mcm luka kt bhg dlm tu, doc terus cuci. Time tu sumpah sakit gila rase😭. mugkin ubt tu tk sesuai dgn sy tu sampai jd effct mcmtu

1y ago

Salam, boleh tahu ape jd lpas kluar macamtu sis? baby ok x?

pernah guna.. consult dgn Dr dan dia bagi ubat insert ni bila keputihan sy teruk... jgn beli sembarangan di farmasi.. consult dulu dgn Dr... sy berani guna bila Dr benarkan.. lebih baik cegah dari x rawat keputihan tu.. sbb keputihan tu boleh effect pd baby...

Saya pakai masa awal perkahwinan , lepas bersama tiba-tiba keputihan jadi teruk . Habiskan ubat ni so far keputihan xde , kena pakai pantyliner sebab dia keluar segala keputihan . Tp ikut atas keserasian masing2 , xserasi boleh jumpa doktor 😊

saya awal kehamilan 1st trismister keputihan byk sgt..kdg2 jd gatal..masuk 2nd triamister, saya dah boleh jaga pemakanan terutamanya saya control minuman manis dan bersusu (tin), minum air putih byk..alhamdulillah keputihan normal..

sy dah 2x guna spnjang pregnant ni. dia treat mslh keputihan tp xde la hilang sepenuhnya. sbb depends hormon kan dia akan tetap ada. kerap tukar pantyliner and keringkan bahagian miss v lepas buang air

Saya baru dapat ubat ni dari doc. Baru hari kedua pakai. Ada lagi 1 bijik. Setakat dua hari saya pakai keputihan tak banyak mcm sblm ni. Good luck sis

3y ago

Noted, thanks yaa.

pernah dr bagi..keputihan tetap ada,tapi xberbau dah lepas insert ni, pakai jari je sis tolak masuk,2-3 hari nanti dia keluar ubat dia

klu doct da bagi mmg xde kesan pd baby, if keputihan teruk mmg kna bg ni, masukan pkai jari je ..xpya pkai benda keras tu..

Sy penah pakai. tp masa tu sblm pregnant. pkai sblm tidur. pagi² esok keluar keputihan ketul3.. lps tu keputihan Sy xbyk da.

3y ago

Oh yeke, oh okay terima kasih yee.

saya prnh dpt tp tk pkai . sbb tkut . pakai pantiliner je . doa bnyk2 . inshaAllah tkd ap .