help anyone ??

nak tanya, ada tak mommies2 yg sejak masuk tri-3 ni sembelit ?? sy 34w4d tapi sejak ii ni asyik sembelit je. risau sangat, nak teran kang. takut lain pulak yg keluar 🥲 ada tips tak untuk tak bagi sembelit huhu.. #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

sy ada sembelit jugak sebab tak jaga makan. main bedal je semua benda 😅 try awak makan pisang confirm tak smpai sejam mesti g toilet

Saya setiap hari minum susu kambing organik (bukan powder) Alhamdulillah lawas setiap hari. Boleh cuba sis. In Shaa Allah

Saya pun sama, masuk trimester ke 3 memang sembelit kalau tak makan buah & sayur. So try la ambik makanan yg seimbang k..

sama lahh sis makin besr perut makin payah nk membuang.. da makan buah oren, minum air byk2 pun x nk juga membuang hmm

makan buah prune & orange. confirm ok

try makan sunquick..atau buah naga..