Cramp betul2 bawah perut

Nak tanya ada tak mommies yg pernah experienced cramp mcm period pain dkt betul2 bawah perut. Sy preggy 26weeks. Semalam tak puasa, hari ni saya puasa. Lepas tu perut rasa cramp tp baby aktif je kicking. Saya pergi klinik , Dr scan baby okay semua okay. heartbeat okay. Dr suggested berbuka puasa maybe cramp sebab puasa. Saya pun berbuka lah puasaa. Tapi cramp tak hilang2x... lamaaa... Saya solat asar tiba2 cramp tu hilang. Risau jugak. Ada tak mommies pernah experienced mcm ni?

1 Balas

cramp yg sampai sakit ke takat rasa mengeras? kalau rasa mengeras tu ada lah, sebab contractions memang dah boleh start seawal ni. kalau cramp sampai sakit tu mungkin boleh jadi sebab dehydration. sis minum air sikit2 tapi kerap, letak garam secubit dalam air tu, supaya air tu serap dalam badan, bukan lalu macam tu je. esok cuba puasa semula tengok mcm mana. boleh juga nak ambil supplement magnesium untuk elakkan cramps.