Anak 1st bersalin awal

Hi, nak tanya ada tak mommies yang sihat walafiat pregnant baby 1st dan bersalin awal 37w/38w? Possible tak untuk bersalin before due date? Rasa lama betul nak tunggu due date tu 😅 #37weeks+

8 Balas

Sya first baby 35week 5hri bersalin trus, ikutkn due 3/11 tpi jdinya 5/10😅, time preggy sya kuat exercise jlan² area kawasan rumah je, klau ada free time tu sya buat kuih lah, itulh inilh nonstop tangan sntiasa Jlan, tpi tak angkat benda berat lh, msa dh tau dri nk bersalin tu perut skit Dngan mengeras je, tpi takda tanda darah atau air ketuban jatuh, sya gi hospital diaorng check seluk bwah, trus kena tahan ward 3hri,pagi pkul 8:10 trus bersalin, skrng baby dh nk msuk sebulan, tpi kena tabahlh klau nak bersalin awal ni, penyakit kuning dia susah nk trun, sbb Di kira bby pramatang memang susah nk trun, sya 2kli msuk ward kanak², lelah rsanya