Sembelit week6

Hi nak tanya ada tak mommies yang sembelit? Saya sampai 4 hari kadang tak membuang. Perut kembung senak selalu tak selesa sangat. Ada tak cara nak kurangkan. Mohon share 🥹#6weeks#firstbaby #pleasehelp

1 Balas

awak try makan pisang .. pisang bagus untuk sembelit time pregnant ni . sye pon kena macm tu tpi sye cuba positif amalkan buah2 terutama pisang .. makan jee bnyak3 pisang InshaAllah dia akan bantu.. dan sye akn kurangkan gula dlm mknn

9mo ago

Oh okay thanks awak. Tulaaa mungkin pemakanan jugak main peranan. Ok saya cuba thanks for sharing 😊