Hi mommy saya perlukan bantuan anda

Nak tanya ada tak dekat sini tengah pregnant tapi still breastfeeding anak? #ingintahu #bantusharing

6 Balas

sebaiknya dapatkan advise doctor dulu dear. doctor akan nilai tahap kesihatan awak sebelom tentukan awak boleh proceed breastfeeding baby atau x. setiap kita condition tak sama. dan xlama lagi dh nak puasa. takut awak xlarat mcm sy masa tahu pregnant 2nd baby. tanya doctor & LC mmg dorang advise sy utk stop. sebab sy epmom

Bby sulung 11bulan, adk dia dh 34w. Still bf yg sulung. So far sy tkde masalah ap2. Yg sulung pun hisap botol juga, bf masa dia nk tidur malam je. Doktor ok je sy bf yg sulung sbb tkde masalah kesihatan ap2. Tp tk digalakkan nnti bersalin adk tk dpt susu first yg bagus tu.

5mo ago

Saya pon sama macam sis ni. Anak 2nd 1y6m masih bf tapi utk tidur saja. Siang saya hantar dia taska, provide susu tepung. Selagi tak ada masalah kesihatan boleh teruskan.

anak sulung saya 1tahun 8bulan. skrg tengah pregnant 32 minggu. susu badan macam dah kurang so skrg dalam fasa wean off juga, saya topupkan dengan susu formula utk si abang.

ada je. tapi sebaiknya jumpa dktr dptkn nasihat dulu. ada ibu yg kena wean off ats faktor kesihatan ibu..ada ibu yg xde masalah blh teruskan. harap membantu

Tiada isu kesihatan boleh je atas nsht doktor. Mcm sy terus wean off sebab tak larat dah nak bf, ank mse tu dh 3 tahun. Elok la wean off kan je.

sy bf Anak tp ank dah 2y. stakat Ni ok xde mslah skrg dah masuk 14w