18weeks 3hari

Nak tanya ada tak dalam nie mommy2 kandungan dalam 18weeks dah ada rasa gerak2 dekat perut/peranakkan.. Saya sekarang kandungan 18weeks 3hari dan dalam 3 hari nie bila baringkan mesti ada rasa gerak2 dekat area perut/peranakan..kadang2 ada sampai saya tergelak sendiri sebab rasa geli sampai rasa nak terkencing pon ada 🤣🤣🤭itu maknanya baby ke angin ye mommy2 sebab ini kandungan yang sulung jadi saya kurang pasti.. Sebelum pregnant tak pernah pon rasa macam nie... selepas pregnant yg 18weeks nie baru terasa macam ni😁

10 Balas

saya Pon rasa. haha 1st mom jgk. xtahu la baby gerak ke ape. tapi terasa smpai geli2 tu kat vagina saya.tapi macam halus2 je rasa dia.. sy smpai Tanya suami baby gerak ke eh rs mcm ni. hahaha pdhl laki ku lagi lah xtahu apa²🤣

1y ago

hehehe..sama lah 😂 tiba2 gelak sendiri sebab rasa geli🤣

sy 16 week da rasa , sblm ni masa week 12 pun ada rasa juga blup² .. rasanya angin klau gerak x la rasa geli² kan 🤭 sejak 16 week ni dia mcm rasa kuis² d dlm ..

samalah.. sy pun dh rasa masa 18 minggu ni. tapi xkerap..kdang2 aje.. dlu anak 1st lmbat sikit rasa baby gerak..kali ni cepat pulak dpt rasa baby gerak

Ya sama sia 😂 lagi2 saya melintang gurin sekjp je melintang tu terus ada gerak2 pastu hilang tp tk kerap merasalah sbb saya lebih suka gurin miring

Sy 17week something, ada terasa benda yg sama cuma kita tak nampak dari luar kan? Kdg tu rasa benda bergerak. Maybe baby tukar position 🤭

1y ago

hehehe 🤭🤭

aah dah rasa dari 16week lagi,,sekarang lagi kerap rasa ,kalau malam lagi ler aktif pergerakan,,😅

Sy start rasa geli2 tu ms 17w. Malam lg kerap rs dia bgerak2 tu bila kita baring. 😆

Kalau antara pusat ke bawah baby dah tu🤭

1y ago

a.ah dia rasa dekat bawah sikit pada pusat tu...apa nama dia 😅peranakkan kan orang panggil😅rasa ye lah peranakkan.hehehe

mmg 18 week dh rasa gerak2..tahniah ye

1y ago

a.ah dah rasa tapi jarang2 ... terima kasih 😊

bby gerak