Baby lambat cucuk 3 bulan

Hi, nak tanya ada risk tak kalau baby lambat cucuk 3 bulan? Sepatutnya dia cucuk 2/3 haritu but since dia kena selesema batuk. Nurse tunda 2 minggu lagi baru cucuk. Anak dah makin sihat haritu tapi baru2 ni anak pengasuh kena batuk selesema lagi and jangkit ke anak lagi sekali. Risau nanti kena tunda lagi cucuknya. #pleasehelp #firstmomfirstbaby

2 Balas

My baby cucuk 2 bulan lambat. Lagi 10 hari nk msuk 3 bulan bru cucuk. Reasonnya, sebab pindah rumah sibukk sikit. Tpi ok je , tkda masalah apa pun. Don’t worry mom

1y ago

Hii sorry lambat! Takkan on track dah, akan lambatt. Mcm baby sy, lambat sebulan. Doc cakap takda apa apa pun, okay je. Hehe

Bawa ke klinik rawat sakit bby dlu. Klu tak rawat makin ditunda.

1y ago

Dah bawak ke klinik, tapi takde rawatan apa sangat doct cuma bagi nasal spray and suruh keep sedut hingus dia. Makin okay dah but now seems like dia kena lagi. Tu risau kena extend lagi appt cucuk dia. Anyway, thanks for the advice❤️