Salam mommies

Nak tanya ada pernah jd x baby mommies masuk umur 5 bulan lebih anak auto xnak langsung susu .sy fully fm nak tnya la kot ada yg sma mcm sy..mcm mna nak bg ank tertarik dgn susu ye.. risau kurang air je baby.. dr dh bg green light utk mkn..masalahnya pulak dy pon xnk mkn sngt..huhu please help me

1 Balas

Waalaikumsalam, ank sy pnh mcm ni wktu 4bulan. Ap yg sy buat, lps bgun tdur. Satu jam kmudian susu. Wktu aktif sy mmg x bg, nk tdur bru sy bg susu. Teruskan offer ikut time 3-4jam sekali. Ank sy split feeding 7oz. 4oz dulu kmudian 3oz

4mo ago

Sy pkai botol avent, puting sy bru tukar pd yg baru natural response. Alhamdulillah okay, sbb yg bru ni dia kne sedut bru kluar. Sblum ni x pyh sedut bnyk sgt pun mmg kluar. Ank sy suka kunyah2 puting botol sbb sy bg straw botol utk mnum air suam. Ank sy pun mkn awl sblum 6bulan. Sbb bila mnum botol dia start kunyah2 tu dr bg greenlight jgk mkn awl. 🙂