Zincofer

Nak tanya.. ada ibu2 yg makan zincofer x? Bole share cara nk makan ubat ni dgn betul ?.. sbb dah 3 hari makan mesti akan muntah lepas 2 jam mcm tu.. mmg tiap kali makan ubat dgn jus oren.. cuma sblm ni makan obimin je.. tp checkup hari tu nurse suruh makan zincofer pula sbb Hb turun ke 11.8 ?

Zincofer
119 Balas

Saya makan ubat pastu minum i 0 byk2

Makan dengann jus lemon or oren .

Sy makan malam.. Sblm masuk tido

Saya makan zincofer lps makan tgh hari

5y ago

Saya ok je..tp klu rasa nak 🤢, potong buah & makan..

same ngn sy lps mkn 2jam munth

sy makan mase na tidur malam

maltofer is better.

4y ago

kena disiplin makan je sis. tapi sebenarnya saya pun tak makan sangat maltofer. makan kadang kadang je tapi Alhamdulillah HB naik. kalau tak boleh nak makan ubat sangat, makan la kismis ke kurma ke. minum air delima pun boleh. biasa saya sebelum check ke klinik or hospital, saya makan kismis banyak banyak dulu. actually, maltofer ni option je if tak boleh telan zincofer.

Sy mkn pg😀

Sy x mkn pun

5y ago

Bahaya sis kalau tak makan . Kesian dekat baby nanti 😊