Gigi gerham sakit..

Nak tanya. Ad x ibu2 32 week..gigi gerham dh tumbuh keluar dari gusi...time2 nilah nk sakit +bengkak kt tmpt gigit tu sblmni xd pun nk sakit... Boleh ke.klw kita nak cabut , nk dekat2 ni.. Tkt xmampu nk tahan sakit bersalin + sakit gusi gerham..

1 Balas

Allahu... time ni pula kan nak keluar. 😁 Redha. Boleh jumpa dentist untuk pemeriksaan atau rawatan sewajarnya. Buat masa ni guna berus gigi yg paling halus dan nipis berus dan tapaknya, guna ubat gigi florida dan sensitif. berus perlahan2 dan lama kat tempat sakit tu supaya tiada kotoran pada gigi. tu yg dentist ajar bersihkan gigi dgn betul. Saya dan suami memang pakai berus ni sejak dpt nasihat dentist. tapak berusnya paling nipis, senang capai hujung geraham untuk dibersihkan. berusnya pun boleh buat macam floss di celah2 gigi lain. 😊

2y ago

mungkin sakit tu sbb ada sisa makan berkumpul di gigi tu yg menyebabkan bakteria ada di situ. tu yg kena buat permbersihkan gigi dgn cara yg betul. guna berus yg betul supaya dpt capai gigi plg hujung tu.