Baby active 36 weeks

Nak tanya 36 weeks baby still boleh main pusing main main dalam perut ke? Ingat makin nak bersalin makin slow sikit baby gerak. Sebab start scan 5D haritu on 31 weeks memang baby active je. Bukan malam je tau, sebelum subuh pun tolong kejut mommy nye, pagi siang petang sampai lah malam. Kejap sangat dia diam. Nanti baby gerak balik 😂 Ada tak momies macam baby saya? Normal ke? Sebab sekarang rasa sakit bahagian bawah perut macam sengugut tu. #ingintahu #firstbaby

5 Balas

Saya 36w lebih ni pun baby active. Bila dia gerak2 tu mmg sakit rasa mcm dia cucuk2 tepi perut ni guna siku ke lutut xtau la. Kadang nmpak lengan dia ke betis ke melekat kat perut 🤣 sakit and geli.

8mo ago

Betul sakit & geli dia kadang macam guna siku nampak kecik je pengerakan tu 😂 Okay sis thanks menjawab soalan. Semoga dipermudahkan urusan bersalin 🥰

sebenarnya dia memng selalu bergerak. cuma sebab dia dah makin besar and padat sebab tu kita rasa dia makin aktif. so tu normal je

8mo ago

Okay awak thanks menjawab soalan 😊

36w selalu tak boleh pusing dh. makin aktif tu biasa. dia makin besar, tempat makin padat. so bila dia aktif mmg lagi terasa la

8mo ago

Oo sebab kadang saya rasa dia berpusing. Baby belum masuk laluan lagi. Maybe nanti buat exercise lama lama kepala baby turun sendiri

mcm mne nk thu bby dh mssuk laluan . sy pun rasa mcm segugut jugak pastu senak2 kadang kat bawah mcm kena tekan

8mo ago

doktor kata klau rasa mcm tu dh masuk laluan .

bby sy pun makin aktif. habis gelembung perut kiri kanan.

8mo ago

Bawah perut. Bukan sakit perut. Tapi saya masih rasa dia menendang tepi perut. Macam melebar macamtu. Taktau la 23 ni baru ada appointment dekat KK untuk scan.