check gigi ?

Nak tany kita kena check gigi kan untuk di catat dlm buku pink tp kalu dah 5 bulan lebih still x pergi check tak pe ke? Sebab tiap kali lps check up ingt nk pi check gigi tp bila tgk jam terus tak jadi ?

2 Balas

Kena sis sebab baby serap kalsium awak, kalau gigi awak rosak maksudnya baby serap sekali yang rosak rosak tu. Jadi kena check laa gigi, check kejap aja. 5 minit dah settle

5y ago

Saya baru lepas check tadi. Skrg 21 weeks, tadi dr suruh cabut satu. Pastu kita nak cabut kat klinik gigi mana? Ingatkan tadi dia check, ambik detail and sign semua, dia jugak set appt bila kena cabut semua. So macam mana ya?

Biasa kk yang akan arrange untuk cek gigi