Confinement Lady

Nak tahu, kalau amik CL tempoh pakej mana yg terbaik untuk beranak czer? 7 atau 14 hari? And anyone tahu pakej CL under budget nearby petaling jaya?

3 Balas

setiap org budget x sama. ada org kata budget tu 5k. ada org kata budget tu 1k. sbb semua org poket lain2. jadii ikut budget awk sendiri. x perlu ikut ckp org suruh amek sampai 7hari lah 44hari lah. kalau awk mampu utk amek 1hari je then amek 1hari. kalau mampu utk 3hari amek utk 3hari. kalau mampu utk 44hari then amek 44hari. semua cl bagi yg terbaik, x kira lah berapa hari pon awk amek. xde lagi cl² ni pilih kasih yg amek 3hari layan sambil lewa yg amek 44hari lyn vvvvvip. kalau cl awk amek buat mcm tu boleh report dkt company die.

Saya pun bakal czer & tgh cari CL area JB. Most CL packages banyak buat xtvt2 yg utk bersalin normal kan mcm urut & tungku tiap hari etc yg mommies czer tak perlu. Rasanya czer awal2 takleh urut kan & tungku pun takleh. Saya nk ingat nk ambil pakej stay in yg CL boleh masak & siapkan baby. Takut saya tak kuat nk buat semua tu time husband kerja. Mak & mil tua dah tak boleh jaga. Dan ada sesiapa tahu 30 hari rasanya mommies czer dah boleh ke start angkat2 baby & masak? Pakej 44 hari sampai 8k tempat saya alahaii seram 😂

1y ago

Mcm CL sy die mntk inform samade bersalin normal / czer.. sb kalau czer rawatan tu akan start lmbat skit lepas luke bersalin sembuh cmtu..

Awak try cari kat IG ayuchantiq. Saya ambil dgn dia. 7 hari 3 jam 840 exc transport. Paling murah saya jumpa. Saya plan nak ambil tukang² bidan biasa je tapi harga sehari pun dah almost 200. Baik saya ambil CL ni je 😂