Suggest Pakej Servis CL

Hi, sy pertama kali nak cari Confinement Lady utk masa berpantang nanti tapi tak tahu patut pilih pakej cmana. Saya dah ada sorg anak sulung umur 3thn nanti mak saya tolong jaga so tak nak lah susahkan mak lagi. Dulu 1st kelahiran ok lg. Minta bantuan patut pilih yg stay in ke atau per hour? Pastu kalau 7 hari je cukup ke? Ke kena jugak amik yg 44 hari? Budget kalau boleh dlm RM1500 tp tengok lah kalau ada rezeki lebih boleh tambah. Soalan 3, saya tinggal di daerah Sepang, kg Jenderam. Ada tak CL yg available area berdekatan? #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

Suggest Pakej Servis CL
1 Balas

Depends on kemampuan kita. Saya pun bersalin mak & mil jaga (gilir2) tp taknak susahkan diorang sebab faktor umur. Tp saya tak ambil yg stay in sebab saya prefer CL dtg & balik tanpa menginap since waktu malam ada husband & mak/mil temankan - privacy kami 1 family. Berkenaan hari cukup ke tak depends juga pada kemampuan fizikal kita. Saya czer (mmg dah tahu sebelum bersalin), so saya ambil 30 days sebab saya nk betul2 recover dulu. Tp kalau sis bersalin normal nak ambil seminggu 2 pun boleh. Benefits nya lebih lama CL jaga lebih lama juga kita dapat rehat2 & tenangkan diri. Skrg mostly semua CL companies boleh cover 1 semenanjung. Saya di Johor pun CL mai hehe jadi rasanya sis di Sepang pun no problemo kut since di Selangor lagi banyak CL companies based on yg saya pernah survey dulu. Saya ambil Dirgahayu CL Sedikit tambahan. Kalau sis ambil CL dgn company, in case CL ada buat something yg sis tak puas hati contohnya dtg lambat or missed apa yg perlu dibuat based on package, sis kena cecepat complain pada company tau so company akan take immediate actions sama ada tegur CL or tukar CL lain. Sebab terjadi pada officemate saya CL kerap dtg lambat sebab ada ‘job tepi’ uruskan client personal dia which by right dia tak boleh ada client lain since dia dah ada job hakiki dgn company. Kalau complain lambat & company dah beri pun payment pada CL, too late to get what we deserve hehe

10mo ago

Hehe most welcome sis. For more info sis boleh join group Confinement Lady Semalaysia di fb